Wie zijn wij

Wie zijn wij

Qioz ZorgKappers

Qioz ZorgKappers zijn professionele maatschappelijk betrokken en zorgzame kappers die gespecialiseerd zijn in het behandelen van het haar van ouderen en mensen die zorgbehoevend zijn, veelal woonachtig in een zorginstelling (verpleeghuis of woonzorgcentrum).

Onze ZorgKappers hebben veel empathie, geduld en ervaring in de omgang met klanten die dementie of een somatische aandoening hebben. Zij zijn sociaal, vriendelijk, hebben altijd tijd voor een gezellig praatje en voorzien de klant natuurlijk van een goed haaradvies onder het genot van een kopje koffie met een koekje. Een bezoek aan één van onze kapsalons is een uitje, waarbij de klant met veel liefde en zorg wordt ontvangen.fontys hogeschool

Wist u dat… uit een door Qioz, in samenwerking met Hogeschool Fontys HRM en Psychologie, uitgevoerd onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven, van ouderen met dementie, verbetert door uiterlijke verzorging.

Samen Dementievriendelijk

Gezien de grote groei van het aantal ouderen met dementie in Nederland en ook in verpleeghuizen is Qioz in 2017 een samenwerking aangegaan met Stichting “Samen Dementievriendelijk”, een initiatief van Alzheimer Nederland, om onze ZorgKappers extra te trainen in de omgang met klanten met dementie.

logo qioz

Samen dementie vriendelijk

 

 

 

Daarnaast zijn wij volop aan het experimenteren om onze kapsalons zoveel mogelijk dementievriendelijk in te richten. Onze huiskamer stijl richt zich op de kleurstelling, decoratie en routing binnen de kapsalon en beoogt geruststellend te zijn en herinneringen van vroeger te activeren.

dementie vriendelijke inrichting

Opleiding & Qualiteit

Omdat niet iedere kapper geschikt is om werkzaam te zijn in de zorg heeft Qioz een eigen kleinschalig praktijkgerichte opleiding tot ZorgKapper opgezet en heeft daarmee als eerste het beroep van ZorgKapper geïntroduceerd. Inmiddels zijn de eerste door ons opgeleide “Qioz ZorgKappers” aan het werk.

Qioz ZorgKappers werken alleen met professionele kappersproducten en materialen en blijven door trainingen op de hoogte van alle nieuwe haartrends.

Wist u dat… de naam Qioz een afkorting is van “Qualiteit In OuderenZorg“. Het woord ‘kwaliteit’ werd in de 18e eeuw geschreven met ‘Qu’ ipv. ‘Kw’. Deze knipoog naar het verleden vindt u niet alleen terug in onze naam, maar ook in onze kapsalons. De reden dat het woord ‘Qualiteit’ een onderdeel vormt van onze bedrijfsnaam is omdat het in ons DNA zit om de qualiteit van de door ons geleverde diensten te bewaken en waar mogelijk te verbeteren.

Onze visie

Qioz is opgericht vanuit de idealistische visie, dat bewoners van zorginstellingen recht hebben op goede deskundige uiterlijke haarverzorging, tegen voor de doelgroep betaalbare prijzen.

Onze missie

De missie van Qioz is het bevorderen van de qualiteit van leven van bewoners van zorginstellingen door het aanbieden van kwalitatief goede uiterlijke haarverzorging door in de praktijk getraind en professioneel opgeleide ZorgKappers in een voor ouderen en mensen met dementie of een somatische aandoening, aantrekkelijke omgeving.

Ons beleid

Voor de klant

Qioz ZorgKappers zijn kappers die in de praktijk getraind zijn in de omgang met mensen met geriatrische- en/of somatische aandoeningen die in zorginstellingen verblijven.

Lees verder

Voor de zorg

Qioz ontzorgt waar mogelijk de directie, locatieleiding en medewerkers van zorginstellingen.

Lees verder

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Qioz is een sociaal bedrijf en weet daarom als geen ander dat wij naast de zorg voor onze (zieke) ouderen ook zorg moeten dragen voor de wereld om ons heen.

Wie zijn wij – Qioz ZorgKappers / De ZorgKapper – voor ouderen in Zuid- en Noord Holland, Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Mariahoeve, Leiden, Scheveningen, Delft, Naaldwijk, Westland, Zoetermeer, Bleiswijk, Rotterdam, Wassenaar, Hoofddorp, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem.