Werken & Leren

Werken & Leren

Werken bij Qioz als Zorgkapper

Wil jij het leven van oudere mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking een beetje mooier maken?  Word dan Qioz ZorgKapper!

Wat is een ZorgKapper

Een ZorgKapper is werkzaam in een kapsalon in een zorginstelling (verpleeghuis of woonzorgcentrum). Dat betekent dat je niet alleen bezig bent met het kappersvak, maar ook het nodige moet weten van verpleging en verzorging van zieke, vnl ouderen mensen. Door de vergrijzing van de samenleving is er steeds meer behoefte aan professionele ZorgKappers. Daarom heeft Qioz als eerste een eigen opleiding tot ZorgKapper opgezet. Inmiddels zijn de eerste door Qioz opgeleide Qioz ZorgKappers aan het werk.

Wie is Qioz

Qioz is een organisatie met een keten van kapsalons in zorginstellingen binnen de randstad. Alle klanten krijgen een speciale op hun zorgbehoefte afgestemde behandeling. Aandacht, verwennen en mooier maken zijn de belangrijkste ingrediënten van de behandeling.

Voor wie

Het opleidingstraject Zorgkapper is voor iedereen die zich willen laten omscholen en die zich aangetrokken voelen door de combinatie zorg en kappen. Het omgaan met klanten die een beperking hebben en vaak op leeftijd zijn, vraagt veel van je als persoon. Houd daar rekening mee als je je wilt aanmelden. 

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?

Het traject is een combinatie van praktijk en theorie. Je loopt stage in één van de Qioz kapsalons.

Hoe meld je je aan?

Je kunt je aanmelden door een email met naw gegevens en motivatie te sturen via dit formulier. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek.

Werken & Leren – Qioz ZorgKappers / De ZorgKapper – voor ouderen in Zuid- en Noord Holland, Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Mariahoeve, Leiden, Scheveningen, Delft, Naaldwijk, Westland, Zoetermeer, Bleiswijk, Rotterdam, Wassenaar, Hoofddorp, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem.