Werken & Leren

Werken & Leren

Werken en leren bij Qioz

Bij Qioz staat leren en blijven leren hoog in het vaandel. Onze medewerkers volgen regelmatig trainingen, niet alleen op het gebied van haarmode, maar ook in het omgaan met de verschillende zorgbehoeftes van onze klanten. Qioz heeft zelfs als eerste in Nederland een eigen opleiding tot ZorgKapper opgezet, waarover we op deze pagina meer vertellen. Daarnaast biedt Qioz als erkend leerbedrijf stageplekken aan leerlingen van reguliere kappersopleidingen en hebben we verschillende mogelijkheden voor wie als vrijwilliger bij ons aan de slag wil. Voor meer informatie hierover klikt u op één van de polaroidfoto’s onderaan.

Aan de slag als ZorgKapper?

Warme aandacht en goede uiterlijke verzorging dragen bij aan de kwaliteit van leven van zorgbehoevende en oudere mensen. Dat blijkt niet alleen uit onderzoek, het is ook onze ervaring als ZorgKappers. Wilt u ook aan de slag in dit mooie beroep? Dat kan! Door de vergrijzing van onze samenleving is er steeds meer behoefte aan professionele ZorgKappers.

Wat is een ZorgKapper?

Een ZorgKapper werkt in (of vanuit) een kapsalon in een zorginstelling. Dit betekent dat u niet alleen bezig bent met het kappersvak, maar ook het nodige moet weten over de omgang met en verzorging van zieke en gehandicapte (oudere) mensen. Zo kunnen ZorgKappers elke klant een speciaal op zijn of haar zorgbehoefte afgestemde behandeling geven. Naast deskundigheid, zijn aandacht en zorgzaamheid belangrijke ingrediënten van elke behandeling.

Opleiding & omscholing

Onze opleiding tot ZorgKapper staat open voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot de combinatie van het kappersvak en de zorg.

Bent u al kapper? Dan gaat het vooral om aanvullende scholing op het gebied van de zorg. Kappers die al geruime tijd uit het vak zijn, zullen daarnaast bijgeschoold worden, onder meer in de nieuwe kniptechnieken. Geïnteresseerden zonder kappersdiploma kunnen bij ons een volledige opleiding volgen. Meldt u zich hieronder aan. Wij zullen u dan uitnodigen voor een persoonlijk gesprek, waarin we samen zullen vaststellen hoe uw opleidingstraject het beste ingevuld kan worden. Belangrijk om te weten: om ZorgKapper te kunnen worden is een VOG (verklaring omtrent gedrag) vereist. Deze kunt u aanvragen bij uw gemeente.

De opleiding die wij bieden, bestaat in alle gevallen uit een combinatie van theorie en praktijk. Ook loopt elke cursist stage in één van onze Qioz kapsalons. Houd er rekening mee dat het omgaan met klanten die een beperking hebben en vaak op leeftijd zijn, veel van je persoon vraagt. Dat maakt het vak van ZorgKapper ook zo veelzijdig. En zo mooi. Als u die uitdaging aan wilt gaan, maken we graag kennis met u. Wilt u meer informatie over stage lopen bij Qioz? Neem dan gerust contact met ons op via dit formulier.

Aanmelden

U kunt zich voor onze opleiding aanmelden door een mail met uw gegevens en persoonlijke motivatie te sturen via dit formulier. We nodigen u dan uit voor een gesprek.

Werken & Leren – Qioz ZorgKappers / De ZorgKapper – voor ouderen in Zuid- en Noord Holland, Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Mariahoeve, Leiden, Scheveningen, Delft, Naaldwijk, Westland, Zoetermeer, Bleiswijk, Rotterdam, Wassenaar, Hoofddorp, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem.