Wie zijn wij

Wie zijn wij

Qioz ZorgKappers zijn professionele kappers, gespecialiseerd in het werken met oudere, eenzame en zorgbehoevende mensen. Veel van onze klanten wonen in woonzorgcentra, verpleeghuizen, seniorencomplexen en voorzieningen voor kleinschalig wonen. Maar ook mensen die niet in een zorginstelling wonen, zijn bij ons van harte welkom. U kunt ons vinden op een groeiend aantal locaties in de Randstad en omgeving.

Qioz ZorgKappers hebben veel ervaring met klanten die extra zorg en aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze een somatische en/of psychogeriatrische aandoening hebben. Naast deskundige haarverzorging bieden wij hun de juiste ondersteuning, waardoor zij optimaal kunnen genieten van de behandeling. Qioz ZorgKappers nemen alle tijd voor een warme en liefdevolle ontvangst, goed (haar)advies en een gezellig praatje. Onze kapsalons zijn dan ook ontmoetingsplekken waar eigentijdse professionaliteit hand in hand gaat met ouderwetse gezelligheid, die zeer door onze klanten wordt gewaardeerd.

Voor meer informatie over onze service aan klanten, kunt u hier klikken.

Onze kernwaarden
Qioz gaat voor kwaliteit vanuit de volgende kernwaarden:
Professioneel
Maatschappelijk betrokken
Sociaal
Zorgzaam

De ZorgKapper, een vak apart

Niet iedere kapper is geschikt om in de zorg te werken. Het goed ondersteunen van oudere en zorgbehoevende klanten vereist namelijk de juiste instelling en kennis van zaken. Om die reden heeft Qioz het vak ZorgKapper in Nederland geïntroduceerd en een eigen, praktijkgerichte opleiding tot ZorgKapper opgezet. Daarnaast volgen al onze medewerkers regelmatig trainingen.
In ons werk maken wij bovendien uitsluitend gebruik van verantwoorde professionele producten en materialen
die geschikt zijn voor de haarverzorging van oudere en zorgbehoevende mensen.

Wist u dat?
Uit onderzoek door Qioz, uitgevoerd in samenwerking met Fontys Hogeschool HRM en Psychologie, komt naar voren dat de kwaliteit van leven van ouderen met dementie zichtbaar verbetert door aandacht voor uiterlijke verzorging.

Dementievriendelijk

Het aantal mensen met dementie in Nederland neemt toe. Daarom werkt Qioz samen met de stichting Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS. Het doel van Samen dementievriendelijk is om zo veel mogelijk Nederlanders bewust te maken van de impact van dementie. Wij zetten ons daarvoor in door onze ZorgKappers extra training te geven in het omgaan met mensen met dementie.

Ook hebben wij in samenwerking met Samen dementievriendelijk de branchetraining ‘Bij de kapper‘ ontwikkeld, waarvan kappers in heel Nederland gebruik kunnen maken.

Samen dementie vriendelijk

Daarnaast zijn wij volop aan het experimenteren om onze eigen Qioz kapsalons nóg ‘dementievriendelijker’ in te richten. Met rustige kleuren en vertrouwde decoraties willen wij er de sfeer van een huiskamer creëren, die herinneringen aan vroeger oproept.

dementie vriendelijke inrichting

Onze visie en missie

Qioz is opgericht vanuit de visie dat zorgbehoevende en oudere mensen recht hebben op deskundige uiterlijke verzorging.  Het is onze missie om de qualiteit* van leven van onze klanten te bevorderen door goede haarverzorging te bieden. Wij doen dat met professioneel opgeleide en in de praktijk getrainde ZorgKappers in een voor onze klanten aantrekkelijke omgeving.

*Qioz is het geesteskind van de ondernemende familie Ozvarnali. De naam staat voor ‘Qualiteit is Ozvarnali’. Het zit namelijk in ons dna om de kwaliteit van onze dienstverlening – ouderwets degelijk én eigentijds professioneel – te bewaken en waar mogelijk te verbeteren. De oude schrijfwijze ‘qualiteit’ is een knipoog naar het verleden, die u ook in onze kapsalons terugziet.

Qioz voor de klanten

Qioz ZorgKappers hebben veel ervaring met oudere en zorgbehoevende mensen. Onze klanten mogen erop rekenen dat wij hun de extra ondersteuning kunnen geven die zij nodig hebben.

Lees verder

Qioz voor de zorg

Sinds 2000 is Qioz actief in een groeiend aantal zorginstellingen. Wij dragen graag bij aan hun missie om mensen de aandacht te geven die zij nodig hebben. Qioz neemt daarbij veel werk uit handen.

Lees verder

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Als sociaal bedrijf vinden we het belangrijk om niet alleen zorg te dragen voor onze klanten, maar ook voor de wereld om ons heen.

Lees verder

Wie zijn wij – Qioz ZorgKappers / De ZorgKapper – voor ouderen in Zuid- en Noord Holland, Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Mariahoeve, Leiden, Scheveningen, Delft, Naaldwijk, Westland, Zoetermeer, Bleiswijk, Rotterdam, Wassenaar, Hoofddorp, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem.