Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap & Duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap & Duurzaamheid

Qioz: een sociaal bedrijf

Als sociaal bedrijf hecht Qioz aan de eisen van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Wij vinden het belangrijk om niet alleen zorg te dragen voor onze klanten, maar ook voor de wereld om ons heen.

Om deze reden doen wij ons best om – in samenwerking met andere maatschappelijk verantwoorde ondernemingen – te voorzien in de behoeften van onze klanten zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Dit doen we onder meer door zo veel mogelijk energie te besparen op de elektrische apparaten (waaronder de lampen) die wij gebruiken, en uitsluitend te werken met producten die proefdiervrij zijn. Ook proberen wij ons afval zo veel mogelijk te scheiden en geen water te verspillen.

In ons werk komen we regelmatig in contact met minder bedeelde (oudere) mensen. Vanuit onze visie dat ook zij recht hebben op deskundige uiterlijke verzorging bedenken we regelmatig speciale acties en aanbiedingen voor deze mensen, in samenwerking met zorginstellingen en organisaties als het Ouderenfonds en het Leger des Heils.

Daarnaast bieden wij mensen met een verstandelijke beperking de kans om vanuit hun persoonlijke capaciteiten aan de slag te gaan bij Qioz. Wij vinden het belangrijk dat zij plezier en voldoening uit hun werk halen en zo daadwerkelijk een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Dementievriendelijk

Het aantal mensen met dementie in Nederland neemt toe. Daarom werkt Qioz samen met de stichting Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS.
Samen dementievriendelijk wil Nederlanders bewust maken van de impact van dementie en hen helpen iets te betekenen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wij zetten ons daarvoor in door onze ZorgKappers extra training te geven in het omgaan met mensen met dementie. Ook hebben wij in samenwerking met Samen dementievriendelijk de branchetraining ‘Bij de kapper’ ontwikkeld, waarvan kappers in heel Nederland gratis gebruik kunnen maken. Daarmee geven wij concreet vorm aan de maatschappelijke rol van kappers.

Het magazine ANKO kapperszaken besteedde onlangs aandacht aan deze maatschappelijke rol en onze werkwijze in het bijzonder. Lees hier het volledige artikel.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap & Duurzaamheid – Qioz ZorgKappers / De ZorgKapper – voor ouderen in Zuid- en Noord Holland, Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Mariahoeve, Leiden, Scheveningen, Delft, Naaldwijk, Westland, Zoetermeer, Bleiswijk, Rotterdam, Wassenaar, Hoofddorp, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem.