Qioz, de perfecte partner voor uw zorginstelling

Qioz, de perfecte partner voor uw zorginstelling

Qioz ZorgKappers exploiteert sinds 2000 kapsalons in woonzorgcentra en verpleeghuizen en heeft daarbij in de loop der jaren veel kennis en ervaring opgedaan in de omgang met ouderen en (psycho) somatische patiënten.

Meedenken en samenwerken

De zorg maakt op alle fronten veel (nieuwe) ontwikkelingen in rap tempo mee. Soms is het lastig voor zorginstellingen om de persoonlijke verzorgingsdiensten in alle gelaagdheden mee te laten ontwikkelingen. Qioz houdt alle ontwikkelingen op het gebied van wonen, welzijn en zorg nauwlettend in de gaten en probeert, waar mogelijk, de zorg (van management tot aan de handen aan het bed) te ontlasten van veel taken die bij de persoonlijke verzorgingsdienst van de bewoner komen kijken.
Naast onze altijd aanwezige gerichtheid op de bewoner, is er daarom ook een specifieke gerichtheid op de zorginstelling.

Dit blijkt onder andere uit:
– de mogelijkheid om heldere contractuele afspraken te maken, bij voorkeur met een meerjarige looptijd,
– de bereidheid tot overname van vakgerichte medewerkers,
– een flexibele opstelling
– administratieve verlichting door het facturatieproces volledig uit handen te nemen
– gebruik van eigen vrijwilligers
– garantie tot expertise van onze werknemers op de doelgroep
– het aanbieden van verschillende diensten van een louter adviserende rol, naar het trainen van al werkzame kappers tot aan de complete overname en restyling van de kapsalon.
– bekend met en werkend via de Wip richtlijnen

Administratieve verlichting

Mede door onze jarenlange ervaring hebben wij een eigen facturatiesysteem ontwikkeld waarmee wij de zorginstellingen kunnen verlichten van deze administratieve werkzaamheden.

Garantie tot expertise

Gezien de grote groei van het aantal dementerende ouderen in Nederland en ook in verpleeghuizen is Qioz in 2017 een samenwerking aangegaan met Stichting “Samen Dementievriendelijk”, een initiatief van Altzheimer Nederland, om onze ZorgKappers extra te trainen in de omgang met dementerende klanten.

Omdat niet iedere kapper geschikt is om werkzaam te zijn in de zorg heeft Qioz een eigen kleinschalige praktijkgerichte opleiding tot Qioz ZorgKapper opgezet en heeft daarmee als eerste het beroep van ZorgKapper geïntroduceerd. Inmiddels zijn de eerste door Qioz opgeleide “Qioz ZorgKappers” aan het werk.

Verschillende diensten

Omdat wij al meer dan 15 jaar in de zorgsector actief zijn hebben wij veel ervaring op alle fronten van deze sector. Denk hierbij natuurlijk aan het leveren van onze kappersdienst maar ook aan het organiseren van beauty events voor bewoners van uw zorginstelling of voor uw zorgmedewerkers behoort tot de mogelijkheden. Graag voorzien wij u van advies inzake de inrichting van uw salon alsmede de locatiebepaling van de kapsalon in nieuw te bouwen complexen. Tevens geven wij adviezen en trainingen aan zittende kappers hoe het best om te gaan met de zwaar dementerende bewoners versus de kappersdienst.

Qioz, de perfecte partner voor uw zorginstelling – Qioz ZorgKappers / De ZorgKapper – voor ouderen in Zuid- en Noord Holland, Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Mariahoeve, Leiden, Scheveningen, Delft, Naaldwijk, Westland, Zoetermeer, Bleiswijk, Rotterdam, Wassenaar, Hoofddorp, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem.