Help je mee om Nederland dementievriendelijker te maken? – Qioz ZorgKappers / De ZorgKapper – voor ouderen in Zuid- en Noord Holland, Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Mariahoeve, Leiden, Scheveningen, Delft, Naaldwijk, Westland, Zoetermeer, Bleiswijk, Rotterdam, Wassenaar, Hoofddorp, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem.
Help je mee om Nederland dementievriendelijker te maken?

Help je mee om Nederland dementievriendelijker te maken?

Dementie wordt volksziekte nummer 1. We krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. Zodat mensen met dementie en mensen in hun omgeving zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten.

Iedereen kan dementievriendelijk worden
Wil jij dementievriendelijk worden? Of ben je het al? Meld je dan aan op www.samendementievriendelijk.nl. Na aanmelding ontvang je een mail. Daarmee krijg je toegang tot de online training ‘GOED omgaan met dementie’. In deze training doorloop je vier situaties waarin iemand met dementie je hulp goed kan gebruiken.

Campagne Samen dementievriendelijk
Vanaf 21 september, Wereld Alzheimer Dag, is de eerste Tv-commercial van de campagne Samen Dementievriendelijk te zien op de zenders van de publieke omroep. Daarin vertelt een vrouw met dementie hoe fijn zij het vindt als mensen haar op weg helpen wanneer zij het zelf even niet meer weet. De commercial roept op om met een klein beetje moeite het leven voor mensen met dementie makkelijker te maken.

Initiatief
De campagne is een gezamenlijk initiatief van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie. De initiatiefnemers willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie. Het doel is dat mensen dementie niet alleen weten te herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Meld je dus aan op www.samendementievriendelijk.nl en doe de training! Zo help je mee om Nederland dementievriendelijk te maken. Dankjewel!

Meer informatie?
Op de website www.samendementievriendelijk.nl lees je meer over wat je kunt doen in je buurt, voor mantelzorgers of in je bedrijf.

Zoek je contact?
T: 0800 – 6002 op werkdagen van 9 – 17 uur
E: info@samendementievriendelijk.nl


Reageren is niet mogelijk.